Grym spelning av Oasis!



Det här var den synen som mötte oss när vi klev in i Globen ca 1,5 timmar innan bröderna Gallagher skulle äntra scenen. Innan vi klev ner och satte oss på våra VIP-platser, så klev hela gänget in på Annexet och petade i oss ett par bägare. Tro det eller ej, men efter att vi hade suttit i ca 30 min så dök Jon "Doktorn" Hansson och Håkan Peleback upp i baren. Dom slog sig ner vid vårt bord och doktorn som precis har flyttat till Fittja, surrade på med bred stockholmska. Håkan var gyllenbrun och fin efter sin tripp till Thailand och han passade bra i sin nyköpta ljusblåa Oasiströja.

Nog om det, så petade vi ner oss till våra platser som kan ses till vänster på bilden ovanför. Ca 15 meter ifrån scenen skulle jag uppskatta det. Grabbarna kliver på ca 30 sekunder senare och innan trummorna har gått igång på första låten så har Liam kastat ut en av sina 2 tamburiner i publiken och Liam Gallagher show har startat. Trots att Noel är bättre på att spela, sjunga och egentligen allt annat oxå, så finns det en sak han inte är bättre på och det är att UNDERHÅLLA. Vilken entertainer han är denne smale britt. Han ser ut att vara dyngad på scenen och han är antagligen det oxå.

I fjärde låten (Cigarettes & Alcohol), så går textraden "You gotta make it happen", men Liam kliver in med ett "you gotta fuck it" sen kastar han sönder reservtamburinen mot scengolvet och kliver av scenen och lämnar över den till Noel ist som sjunger ett par låtar. Skulle uppskatta det till att Noel sjöng runt 6 låtar och varje gång klev Liam ner i logen och väntade tills nästa låt han skulle sjunga. Vilken diva, vilken sugga, vilken chef!

Kvällens höjdpunkter i korthet

* Rock and Roll star (Precis så magiskt man kan tänka sig)
* Cigarettes & Alcohol (När andra tamburinen ryker är det som poesi!)
* Supersonic (Publikhavet kokar)
* Dont Look Back In Anger (Allsången i refrängerna ger rysningar)
* I Am A Walrus (Avslutningslåten får en att sukta efter mer i Stockholmsnatten!)


Kvällens minus

* Ingen Live Forever som jag förutspådde
* Att det inte är fullsatt i Globen är ett skämt!
* Lite för många låtar ifrån nya plattan. Saknade en del godis, trots att dom gör det ruskigt bra med det dom gör!



Mycket talar för att nästa stora musikprojekt för egen del, blir att åka till Holland och Pinkpop Festival 30-31 maj + 1 juni. Festivalen stoltserar med klara artister som The Killers, Bruce Springsteen & The E-Street Band. Därtill så kommer det att tillkomma band som Metallica, Counting Crows och Live.

Super-Bowl
börjar närma sig. Det kommer att bli folkfest och även fest(?) på 45:an. Amerikanskt stuk? Hell yeah!



//Maskinen™


Kommentarer
Postat av: Anonym

Att du inte nämner Wonderwall som en höjdpunkt?Förstår ingenting!

2009-01-29 @ 17:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0